Négyezer felett a betegek száma az ország kórházaiban

Frissítve: 00:13
2021. március 1., 10:22
ma7

Néhány perccel ezelőtt jelentek meg az NCZI honlapján a legfrissebb járványügyi adatok, amelyek közül érdekes módon hiányzik az új fertőzöttek száma. Egyelőre a szlovák sajtó sem tud mit kezdeni ezzel a ténnyel, a HN azt írja, későbbre várják az eredményeket. Meglátjuk!

koronavírus tesztelőpont
Fotó: TASR
Illusztrációs felvétel

A központi koronavírus-információs portálon ma reggel mindössze négy új adatot tettek közzé.

A halálozások száma 81-gyel emelkedett, így a járvány áldozatainak száma elérte a 7270-et. Ez az érték a hivatalosan COVID-ban elhunyt betegek számát mutatja, azokat, akiknek halálát más alapbetegség okozta, de COVID-fertőzöttek voltak, nem számolják ide.

Új elemként megjelent a nem aktív COVID-esetek száma. Ez négyszázezerhez közelít.

A kórházi ellátásra szorulók száma sajnos átlépte a négyezret. Tegnap 103 embert kellett kórházba szállítani. Ez a mutató jelenleg 4008-on áll.

Vasárnap mindössze 1480 ember kapta meg a COVID-vakcina első- vagy második adagját.

Veronika Bauch, az Országos Egészségügyi Információs Központ szóvivője arról tájékoztatott pusztán technikai problémáról van szó, egyszerűen még nem érkezett be az összes eredmény, de amint lehet, közzéteszik a tesztelés statisztikáit.
Időközben felkerült a Központ honlapjára a tesztelések és új fertőzöttek száma.  Eszerint vasárnap 3565 új PCR-tesztet végeztek el, ebből 842 zárult pozitív eredménnyel. 

Kövesse facebook oldalunkat is!