2022. május 10., 10:31

Megválasztották a Szövetség járási elnökségét Rimaszombatban

Elsőként a Rimaszombati járásban választotta meg járási elnökségét a Szövetség. A párt járási konferenciája Halász Attilát szavazta meg elnöknek, valamint meghatározta a Szövetség megyei képviselőjelöltjeit is.

Szövetség Rimaszombati járási elnöksége
Fotó: Virsinszky Tamás/ma7.sk

A konferenciát követő hétfő esti sajtótájékoztatón Halász Attila elmondta, nagy öröm és megtiszteltetés számára, hogy ilyen csapattal dolgozhat együtt, amelyet ezentúl már elnökként vezethet tovább. Hangsúlyozta, konstruktív csapattal lehet nekivágni a jövőnek és mindent megtesznek azért, hogy helyi szinten egységes és erős párt legyen a Szövetség, amelynek alappilléreiként az egységet, a stabilitást és az együttműködést határozta meg.

A Szövetség rimaszombati járási elnöke Halász Attila (MKP), míg két alelnöke Pál Attila (Most-Híd) és Piekarski Marcell (Összefogás) lett. További elnökségi tagok: Agócs Dominik, Agócs Gyula, Agócs Tamás, Auxt Ferenc, Balogh László, Csirmaz Miklós, Hencz Péter, Juhász Péter, Lang László, Mag Fodor Enikő, Molnár Gyula, Pásztor László, Pósa Dénes, Szabó Zoltán és Vavrek István.
Szövetség Rimaszombati járási konferencia

Juhász Péter szerint üzenetértékű, hogy elsőként itt történt meg a tisztújítás. "Szeretnénk ezzel egy üzenetet küldeni az egész országban élő közösségünknek, hogy igenis érdemes megegyezni és meg kell egyezni. Víziót kell mutatni nemcsak a közösségünknek, hanem mindenkinek, aki ebben a régióban él. Bízom benne, hogy a velünk élő népeknek és a velünk élő nemzetiségeknek is tudunk olyan alternatívát mutatni, amiben partnerek tudunk lenni" – mondta Juhász.

Vavrek István rámutatott, hogy egységesen állnak itt, s mint ahogy az a párt logójában is szerepel a régiókat és a nemzetiségeket szeretnék képviselni. Pontosan ezt tükrözi szerinte a Rimaszombatban elsőként megalakuló járási elnökség személyi összetétele.

Vavrek és a Szövetség Rimaszombati járási elnöksége
Fotó:  ma7.sk

A járási konferencián megválasztották a párt öt megyei képviselőjelöltjét is. A tisztséget jelenleg is betöltő Cziprusz Zoltán, Juhász Péter és Auxt Ferenc mellett két új jelölt indul Mag Fodor Enikő és Vavrek István személyében.

Cziprusz Zoltán városi és megyei képviselő szintén gratulált az elnökségnek, majd kiemelte a közelgő helyhatósági és megyei választások fontosságát. Közölte, hogy több regnáló polgármester és polgármester-jelölt is van az elnökségben, ugyanakkor a megyei választásnak is nagy figyelmet kell szentelni, mert az legalább ugyanilyen fontos. A Szövetségnek jelenleg hét képviselője van Besztercebánya megyében, amiből legalább ötöt jó lenne megtartani. A munka csak most kezdődik – zárta Cziprusz.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.