2021. május 31., 15:27

Megkapta Mičovský lemondólevelét a köztársagái elnök

Megérkezett Ján Mičovský (OĽANO) földművelési miniszter lemondólevele az elnöki palotába, de egyelőre nem tudni, mikor fogadja a minisztert az államfő – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Martin Strižinec, Zuzana Čaputová szóvivője.

Ján Mičovský
Fotó: TASR
Ján Mičovský földművelési miniszter ma levélben értesítette az államfőt arról, hogy lemond. Mivel az elnök asszony szerdáig vidéki körúton van, később pontosítjuk, mikor fogadja a távozó minisztert”

 - közölte Strižinec.

Daniel Hrežík, az agrártárca szóvivője hozzátette, az elnöki palotával folytatott egyeztetés alapján erre a napokban sor kerül.

Mičovský múlt héten jelentette be távozását, az ok az Állami Földalapnál (SPF) folytatott rendőrségi nyomozás, valamint Gabriela Bartošová, az SPF vezérigazgatójának letartóztatása és vizsgálati fogságba helyezése. Mičovský szerint elképzelhető, hogy Martin Fecko jelenlegi államtitkár veszi át a minisztérium irányítását.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.