2023. március 29., 12:17

Még mindig Čaputová a legmegbízhatóbb politikus

A legfrissebb, politikusok népszerűségét vizsgáló Median közvélemény-kutatás szerint továbbra is Zuzana Čaputová köztársasági elnök a legnépszerűbb politikus Szlovákiában. A felmérést február 2-a és március 5-e között végezték.

Zuzana Čaputová
Fotó: TASR

A képzeletbeli dobogó második fokára Peter Pellegrini, a harmadikra Robert Fico került. Őket követi Boris Kollár és Eduard Heger.

A legmegbízhatatlanabb politikus Igor Matovič lett. Benne a megkérdezettek 80 százaléka nem bízik.

Čaputovában minden generáció tagjai bíznak, de az 50-69 év között korosztálybeli értelmiségiek kicsit még jobban, mint a többiek. Elsősorban Pozsony megyében népszerű, de bíznak benne Eperjes és Kassa megyében is. Főleg a PS, a Za ľudí, az SaS, de részben a KDH, a Sme rodina és az OĽANO választói is bíznak benne.

A volt kormányfőben, Peter Pellegriniben is leginkább az 50-69 éves korosztály bízik, inkább a középiskolai végzettségűek. Eperjes megyében a legnépszerűbb, legkevésbé Nagyszombat megyében. Szimpátiájukat főként a Hlas, a Smer, a Za ľudí és a Sme rodina választói fejezték ki személyével kapcsolatban.

A Smer-SD elnökében leginkább az 50 év feletti, alacsonyabb műveltséggel bíró, Eperjes megyében és Zsolna megyében élő emberek bíznak, a Pozsony és Besztercebánya megyében élők kevésbé. Elsősorban a Smer választóinak körében népszerű, de sokak számára szimpatikus a Hlas és Republika választói közül is.  

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.