Matovič új járványellenes szabályokat fog bejelenteni. De van egy feltétele

2021. február 26., 14:35
Kolek Zsolt

A kormányfő a héten a járványügyi szakértőkkel tárgyalt.

Fotó: TASR

A kormányfő pénteken a szociális hálón megjelentetett bejegyzésében leszögezi, a kormány nem tervezi bezárni a nagy létszámú munkaerőt foglalkoztató üzemeket.

Matovič hangsúlyozza, bár a napokban több sajtótermék "riogatott" a nagyüzemek bezárásával, ezeket az állításokat vissza kell utasítsa.

A kormányfő elismeri, hogy a gyárak bezárása lehetőségként felmerült, ez a kritikus járványhelyzetben több országban megtörtént, de Szlovákiában jelenleg semmi alapja nincs a találgatásoknak.

Romboló hatásúak a híresztelések

Matovič szerint ezeknek a híreszteléseknek egyenesen romboló hatása lehet, hiszen kiszámíthatatlanná teszi a szlovákiai gazdasági környezetet, oda vezethet, hogy a befektetők elfordulnak Szlovákiától.

A kormányfő hozzátette, a szakértőkkel folytatott tárgyalásairól addig nem árul el részleteket, amíg a koalíciós partnerekkel teljes egyetértésre nem jutnak. Hozzátette, olyan megoldásokat kerestek, amik lehetővé teszik, hogy a lezárások és a Covid-automata végre hatékonyan működjön.

Összefogásra szólít fel a kormányfő

Matovič szerint a helyzet romlása a fertőzőbb vírusmutációk elterjedésével magyarázható, sikert csakis összefogással lehet elérni.

Kövesse facebook oldalunkat is!