2023. május 5., 17:19

Matovič szerint Heger idézte elő a mostani káoszt

A mostani káoszt „egyetlen ember idézte elő, mert nem cselekedett” – jelentette ki Igor Matovič, az OĽANO elnöke Eduard Heger megbízott kormányfő aktuális helyzettel kapcsolatos nyilatkozatára reagálva. Matovič szerint Heger az OĽANO képviselőinek figyelmeztetése ellenére sem foglalkozott a Vladimír Lengvarský volt egészségügyi miniszterrel és a távozó Samuel Vlčan földművelési miniszterrel kapcsolatos problémákkal. Az OĽANO nem fogja támogatni az esetleges hivatalnokkormányt, de elfogadja Zuzana Čaputová államfő döntését.

matovic
Fotó: TASR
Edo, ezt te magad rontottad el azzal, hogy nem léptél, hogy hagytad elfajulni a helyzetet. Sajnálom, próbáltunk neked segíteni”

– jelentette ki Matovič a távozó miniszterek kapcsán. Azt állítja, az OĽANO tagjai folyamatosan tájékoztatták a kormányfőt a Vlčannal és Lengvarskýval kapcsolatos fenntartásaikról, és igyekeztek megelőzni a jelenlegi helyzetet.

Szerinte ha Heger hamarabb cselekszik, most rendes miniszterek lennének a kormányban,

és valószínűleg nem lett volna megkérdőjelezhető módon támogatás küldve egyik minisztériumból a másikba”.

 Azt is kijelentette, Heger hamarabb tudott a Vlčan családi vállalkozásának nyújtandó támogatásról, mint a nyilvánosság, de nem lépett.

Matovič végezetül visszautasította Heger és Jaroslav Naď megbízott védelmi miniszter kijelentését, hogy Vlčan és Lengvarský az OĽANO jelöltje volt. Matovič továbbra is állítja, hogy Lengvarský kinevezését Naď javasolta, Vlčan jelöléséről pedig Hegertől értesült.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.