Matovič a Szputnyik visszakövetelésére: Gratulálok idióták, bonthatjátok a pezsgőt!

2021. április 8., 18:21
Matus Tibor

A volt kormányfő, miután kiderült, hogy az orosz fél visszaköveteli a leszállított vakcinákat, gratulált az orosz oltóanyag ellenzőinek. A további fejleményekről annyit írt: nem adja fel, bár most még nem tudja merre tovább.

Fotó: TASR/AP

Igor Matovič volt kormányfő, jelenlegi pénzügyminiszter a közösségi hálón igazolta, hogy az orosz fél szerződésszegésre hivatkozva visszaköveteli a leszállított vakcinákat, hogy azokat más országokban használják fel. A volt kormányfő jelezte, nem adja fel.

Matovič ma Moszkvában tárgyalt a Szputnyik kapcsán. Az orosz befektetési alap kevéssel ezelőtt jelentette, hogy főnöke, Kirill Dmitrev "nagyon eredményes találkozót folytatott Matovič-csal ".
A volt kormányfő bejegyzése:

Amikor a Szputnyik V-t elhoztuk a kassai reptérre, vérben forgott a szemük a gyűlölettől. Elindították geopolitikai mocskos játékukat Oroszország ′′ hibrid fegyvere ′′ ellen… nem érdekelte őket, hogy előrehozott választások lehetnek, és a maffia visszajön a hatalomba.

Ma azonban befejezték munkájukat. Téveszméjüket a DenníkN-en keresztül az egész világba szétkürtölték. Az oroszokat oda kényszerítették, hogy kimondják: elegük van, és kérték a Szputnyik visszaadását és a szerződést bontását.

GRATULÁLOK IDIÓTÁK! Túszul ejtettétek Szlovákia egymillió emberének egészségét! Nyithatjátok a pezsgőt.

Ui.:  Azoknak, akik ezt ugyanúgy sajnálják, mint én, azoknak ígérem: nem adom fel. Még akkor sem, ha most nem tudom, merre tovább. További infók holnap a sajtótájékoztatón 10:30-kor.

Igor Matovic