2023. április 5., 08:31

Magyar miniszterelnöke lehet Szlovákiának? Ha Čaputován múlik, előfordulhat

Ahogy arról korában több alkalommal is beszámoltunk, felmerült, hogy Zuzana Čaputová államfő a húsvéti ünnepek után visszahívja Eduard Heger megbízott kormányát. 

Zuzana Čaputová
Fotó: TASR

Médiacsaládunk az elsők között írt arról, hogy "progresszív puccs" készülhet Szlovákiában, ugyanis az államfő nyilatkozataival egyre gyakrabban utal arra, elege volt Hegerékből. Čaputová a jelek szerint egy szakértői kormány kinevezését tervezi, egyelőre ismeretlen összetétellel. Csak parlamenti pletykák alapján kering néhány név, de a jelöltek között akad pár igen érdekes, a magyar közösség számára is releváns személy.

A progresszív oldalhoz kötődő DenníkN például arról ír, 

a Szlovák Nemzeti Bank aktuális alelnöke, Ódor Lajos lehet az államfő jelöltje a miniszterelnöki székbe. 

Čaputová korábban többször kiemelte, kész szakértői kormányt kinevezni. Roman Mikulec belügyminiszter frissen kirobbant botránya után is hangsúlyozta, a szándék megvan, de döntés még nem született. Sőt, az államfő kabinetirodája pár napja kiadott egy közleményt, amelyben az áll, Čaputová

készül arra a helyzetre, ha szükségessé válna egy szakértői kormány kinevezése.

A portál Ódort is megszólította a pletykákkal kapcsolatban, de a szakember nem volt hajlandó kommentálni az értesüléseiket.

Ódor Lajos
Ódor Lajos
Fotó:  Ódor Lajos archívuma

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.