2023. szeptember 17., 14:09

Magyar képviselet: a Focusnál is egyedül a Szövetségnek van esélye parlamentbe jutni

A Focus szeptember második hetében végzett felmérése alapján a Smer-SSD lenne a befutó.

Szlovák zászló
Fotó: TASR

Ficóék a Focus szerint 18,9 százalékra számíthatnának, amellyel 37 mandátumot szereznének. A második hely várományosa, a PS 16,5 százalékos támogatottsággal 33 képviselőt küldhetne a pozsonyi törvényhozásba.

A Hlas-SD-nek a felmérés 14,6 százalékos eredményt jósol, amely 29 mandátumra lenne elég. A Republika 8 (16 mandátum), az SNS 6,4 százalékkal (13 mandátum) végezne.

A Focus szerint a parlamentbe jutna még a KDH és a SASKA, előbbi 6,2, utóbbi 5,1 százalékot szerezne. Ez 12, illetve 10 képviselői székhez lenne elég. Küszöb alatt maradna a Sme rodina (4,9%) és a Demokrati is (3,7%).

A Focus felméréséből is kitűnik, a magyar érdekeltségű listák közül egyedül a Szövetségnek van esélye bejutni a parlamentbe. A Szövetségnek 3,6%-ot jósolnak, a Modrí, Most-Híd mindössze 1,5%-ot kapna, a Magyar Fórum az egy százalékot sem éri el (0,8%).

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.