2023. november 15., 14:01

Legyen Jézus Szlovákia királya – javasolja a Kulturális Minisztérium államtitkára

Jézus Krisztus legyen Szlovákia királya, a koronázáson pedig legyen jelen a kormány is – javasolta Štefan Kuffa kulturális államtitkár, aki az SNS listáján jutott a parlamentbe.

Štefan Kuffa
Štefan Kuffa
Fotó: TASR

Kuffa javaslatát hétfőn, a nagyszombati Szent Miklós bazilikában celebrált szentmisén mondta el, a hírről elsőként a Postoj konzervatív hírportál számolt be.

Kuffának a misén Jozef Gallovič nagyszombati esperes adott szót, Orosch János érsek engedélyével.

A Kulturális Minisztérium nevében megígérhetem, az elsők leszünk, akik kezdeményezni fogják, hogy mihamarabb elérjük Krisztus király trónra ültetését, és Szlovákia királyává váljon"

– mondta Kuffa.

Kuffa szavain a Postoj beszámolója szerint a jelenlevő papok egy része jót derült, ellenben mások kétségbeejtőnek találták. Olyan is akadt, aki az államtitkár szavainak hallatán távozott.

A Szlovák Katolikus Püspöki Kar elhatárolódott Štefan Kuffa kijelentéseitől.

A templom az imádság helye, nincs ott helye olyan felhívásoknak, amelyek megosztják a hívőket. A politikai agenda keverése a lelki beszéddel olyan negatív reakciókat vált ki, amelyet megértünk"

– áll az egyházi testület állásfoglalásában.

Akármilyen furcsának is hat elsőre Kuffa javaslata, Jézust már Lengyelországban is királlyá koronázták, 2016-ban. Az eseményen Andrzej Duda államfő, és több parlamenti képviselő is részt vett.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.