2020. november 11., 10:03

Krajniak addig hosszabítaná meg a vészhelyzetet, ameddig szükséges

Milan Krajniak (Sme rodina) szociális és családügyi miniszter szerint a vészhelyzetet a kormány addig fogja meghosszabbítani, amíg az szükséges lesz.

Fotó: TASR

Krajniak ezt a kormányülés előtt nyilatkozta a TASR hírügynökségnek. A miniszter elmondta, a vészhelyzet meghosszabbításának különösen a kórházak és szociális szolgáltatásokra nézve van jelentősége.

Krajniak azt állítja,

a vészhelyzetben a minisztérium hatékonyabban tudja ellátni a kórházakat és szociális intézkedéseket védőeszközökkel és egyéb segédeszközökkel.

Hozzátette: vészhelyzet idején a pácienseket gyorsabban tudják elszállítani az egyik kórházból a másikba.

Az éjszakai kijárási tilalommal kapcsolatban Krajniak elmondta, helyes döntésnek tartja, hogy ez kitolódott, így ugyanis csökken az az idő, amely alatt az emberek alkoholt fogyasztanak.

A miniszter elárulta,

a központi válságstáb ülésén azt javasolta, hogy alkoholt csak bizonyos óráig lehessen felszolgálni, illetve fogyasztani. A módosító javaslatát a válságstáb azonban nem fogadta el.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.