2022. szeptember 13., 17:12

Kotlebáék blokkolnák a parlament működését

A Mi Szlovákiánk Néppárt a parlamentben nem fog támogatni semmilyen koalíciós javaslatot. A parlamentben immár frakcióval nem rendelkező párt képviselői az elkövetkező három hónapban blokkolnák a parlament működését.

Martin Beluský
Fotó: TASR
Martin Beluský

Ha ugyanis a parlament három hónapon át döntésképtelen lenne, Zuzana Čaputová köztársasági elnöknek hivatalból fel kellene oszlatni azt.

Erről az Alkotmány 102. cikkelyének e) pontja rendelkezik.

Martin Beluský, a párt képviselője a parlament működésének blokkolására szólította fel a többi ellenzéki párt képviselőit is.

Minden ellenzéki pártnak mindent el kell követnie azért, hogy minden parlamenti ülés megvalósulását megakadályozzuk"

– mondta. Egyúttal felszólította a többi párt képviselőit is, ne terjesszenek elő javaslatokat kormánytagok menesztésére, mert ez megszakítja a háromhónapos határidőt.

Az ĽSNS azt szeretné, ha ez a választási időszak minél hamarabb befejeződne.

Ezért nem fogjuk a koalíció semmilyen javaslatát támogatni, függetlenül attól, hogy azok jók vagy rosszak. A kormány az SaS távozása után elvesztette a legitimitását. Az állampolgároknak lehetőséget kell adni, hogy képviselőiket újraválasszák"

– mondta Martin Beluský.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.