2022. szeptember 4., 15:39

Kollár energetikai szakértőt látna legszívesebben a gazdasági tárca élén

Boris Kollár, a parlament elnöke úgy gondolja, hogy az új gazdasági miniszternek energetikai szakembernek kellene lennie - hangzott el a Markíza televízió vasárnapi politikai vitaműsorában. Kollár azt is elárulta, a koalícióban már beszélnek egy személyről, de bővebbet nem árult el róla.

energia, lámpa, fény, illusztráció
Illusztrációs felvétel
Fotó: unsplash.com

A parlament elnöke annyival egészítette ki a gazdasági tárca vezetőjéről szóló gondolatait, hogy szerinte Peter Kremský, a parlament gazdasági bizottságának elnöke nem lenne megfelelő a tárca élére.

Azt azonban megerősítette, hogy

a koalíciós vezetők már vasárnap este tárgyalnak az SaS-es miniszterek távozását követő új miniszterek kilétéről.

Állítása szerint ő azt szorgalmazza, hogy a megüresedő székeket ne politikai, hanem szakmai alapon foglalják el. Az új igazságügyi vezetőtől például a végrehajtói amnesztia megoldását várják.

A Hlas-SD vezetője, Peter Pellegrini a beszélgetésben hozzáfűzte, hogy a koalíción belüli viták már a kormányzás kezdetétől megvoltak. Kollár ezt azzal egészítette ki, hogy szerinte Richard Sulík és Igor Matovič egyaránt sárosak ebben - majd hozzátette, nincs róla információja, hogy Matovič távozna a pénzügyi tárca éléről.

Az energiaárak emelkedésének mértékétől Kollár is elborzadt,

Pellegrini ezzel kapcsolatban pedig azt a kérdést vetette fel, hogy

vajon mihez kezdenek majd az áremelkedéssel a nyugdíjasok?

Kollár válasza szerint rendkívüli megoldást kell találniuk - akár a szlovák erőművek államosítását is elképzelhetőnek tartja.

A Markíza vitaműsorában is megismételte korábbi gondolatait, miszerint amennyiben megegyeznek az előrehozott választásokról, az ellenzék egy része hajlandó lenne támogatni a kormány döntéseinek azon részét, amelyek az emberek javát szolgálják.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.