2022. szeptember 4., 14:23

Pellegrini: Ha megegyezünk az előrehozott választásokról, akkor az ellenzék egy része támogatja a távozó kormány néhány javaslatát

Ha Eduard Heger kisebbségi kormányzást tervez, akkor bizalmi szavazást kellene kérnie a parlamenttől - hangzott el Peter Pellegrini javaslata a TA3 hírtelevízió A politikában című vasárnapi műsorában.

Peter Pellegrini
Archív felvétel
Fotó: TASR

A Hlas-SD vezetője úgy gondolja,

a szavazás megmutatná, kik azok a képviselők, akik támogatnák a kisebbségi kormányt.

Nem mellesleg Heger azt is elárulhatná, kivel fog a jövőben együttműködni - tette hozzá Pellegrini.

„Amennyiben a miniszterelnök ennyire tisztességes, és nem óhajt szélsőségesekkel és fasisztákkal együtt dolgozni, akkor kérjen bizalmi szavazást“ - mondta a volt kormányfő.

Az egyértelműen kiderül Pellegrini szavaiból, hogy ő maga nem óhajt bizalmat szavazni Hegernek,

és semmilyen körülmények közt sem támogatja Heger kormányát. Véleménye szerint mihamarább meg kellene egyezni az alkotmány módosításában, és a választási időszak lerövidítésében. Pellegrinit az is foglalkoztatja, ha az SaS távozik a kormányból, vajon Boris Kollár és a Sme rodina mit tesz - tekintve Kollár nem pártolja a kisebbségi kormányzást.

Állapodjunk meg az előrehozott választásokban, és garantálom, hogy addig az ellenzék nagy része támogatni fogja a kormány azon döntéseit, amelyek az emberek javát szolgálják

- hangzott el Pellegrini szájából, azzal kiegészítve, hogy szerinte a kormány megbukott.

A volt kormányfő azt is elárulta, a Hlas-SD elutasítja az ĽSNS-szel és az OĽANO-val a közös munkát. A Republika párttal kapcsolatban még nincs végleges pártdöntés, egyben azt is megerősítette, hogy a PS - Progresívne Slovensko párttal nem tárgyalt.

Pellegrinit az is érdekli, mikor hoz a kormány intézkedéseket az energiakrízis leküzdésére.

Ők már holnap beterjesztik a sajátjaikat: karácsonyig kifizetendő 500 eurós anyagi segítséget javasolnak a nyugdíjasoknak, illetve a háztartások részére havi rendszerességgel eljuttatandó energetikai csekkekben gondolkodnak. Ráadásul az energiaárak felső határát is szeretnék megszabni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.