2022. november 30., 17:15

Juhász Péter lesz Besztercebánya megye alelnöke

Juhász Pétert jelöli Besztercebánya megye egyik alelnökének a Szövetség – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján a párt. Az alelnökök személyének jóváhagyásáról a decemberi ülésén dönt majd a megyei testület, mivel azonban a Szövetség a legerősebb párttá lépett elő a megyei önkormányzatban a tisztség elnyerése és megszavazása gyakorlatilag biztosra vehető.

Juhász Péter és Forró Krisztián
Fotó: Virsinszky Tamás/ma7.sk

Forró Krisztián, a Szövetség elnöke a rimaszombati sajtótájékoztatón elmondta, hogy a párt prioritása a központi kormány által elfeledett régiók támogatása. Az országban mintegy 20 hátrányos helyzetű járás van, ebből öt Besztercebánya megyében található, közéjük tartozik a Nagykürtösi, a Losonci, a Rimaszombati és a Nagyrőcei járás is. Ezért is nagyon fontos, hogy mind a négy járásnak lesz magyar képviselete, és a megyében 6-ról 9-re növekedett a Szövetség által a testületbe juttatott képviselők száma.

A párt elnöke gratulált a képviselőknek ehhez az eredményhez rámutatva, hogy a Szövetség nemcsak országos viszonylatban, hanem itt Besztercebánya megyében is erősödik.

Képviselőink az elmúlt években bizonyították elhivatottságukat a járásaink fejlesztése iránt. Utaink megújultak, folytatódott oktatási intézményeink korszerűsítése, a megyei közgyűlés rekord mennyiségű anyagi támogatást folyósított a megye déli régióiban. A munkát folytatniuk kell, Gömör és Nógrád fejlesztése nem állhat meg! Sok sikert kívánok ehhez Juhász Péternek, a megye új alelnökének és képviselőinknek egyaránt! Hajrá Szövetség, Hajrá Gömör-Nógrád!”

– tette hozzá közösségi oldalán is megjelentett bejegyzésében Forró Krisztián.

Csúsz Péter, a Szövetség megyei klubjának elnöke is örömét fejezte ki a választási eredményekkel kapcsolatban, rámutatva, hogy a létszámát tekintve a Szövetség a legerősebb politikai tömörülés a megyében. Elárulta, hogy továbbra is támogatják Ondrej Lunter megyeelnököt, illetve, hogy közös koalíciót hoznak létre a KDH és a Hlas-SD párttal, illetve a függetlenek klubjával. A megegyezés értelmében tudunk állítani megyei alelnökjelöltet is, Juhász Péter személyében – tette hozzá.

Juhász Péter közölte, hogy jelenleg is tárgyalnak a koalíciós szerződésről, amit a napokban fogadnak el és írnak alá. Hangsúlyozta, hogy a koalícióban egyenrangú partnerként vesznek részt és minden olyan dolgot, amely a magyarság és a déli régiók szempontjából fontos igyekeznek belefoglalni a szerződésbe.

„A régiónak óriási szüksége van minden egyes befektetésre, minden egyes jövőképre, mert az infrastruktúra nagyon rossz állapotban van, az útjaink rossz állapotban vannak, még akkor is, ha történtek jelentős felújítások. A vasúthálózat Zólyom és Kassa között katasztrofális állapotban van, a munkaerőpiacon is van lemaradás, itt az új munkahelyek létrehozását emelném ki” – mondta az új megyei alelnök.

Szövetség megyei képviselők sajtótájékoztató
Fotó:  ma7.sk

A sajtótájékoztatón Cziprusz Zoltán ismertette, hogy a Szövetség megyei klubjának elnöke Csúsz Péter lesz. A megyei tanácsba négy személyt delegálhat a párt, Csúsz Péter és Juhász Péter mellett Agócs Attilát a Losonci járásból, valamint Cziprusz Zoltánt a Rimaszombati járásból. Ezenkívül az összes szakbizottságban lesz képviselete a pártnak, valamint két komisszió elnöki posztját is a Szövetség jelöltje töltheti be.

A Besztercebánya Megyei Önkormányzat november 24-én, Losoncon tartotta alakuló ülését, amelyen Ondrej Lunter a megye új elnöke, valamint a képviselők is letették hivatali esküjüket. Az új testület első rendes ülésére december 19-én kerül sor Besztercebányán.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.