2023. október 17., 15:49

Jobban megéri megyeelnöknek lenni? Jurinová és Viskupič maradnak posztjukon

Jurinová és Viskupič is lemond a képviselői mandátumáról.

szlovák parlament ülésterem
Illusztrációs felvétel
Fotó: TASR

Erika Jurinová és Jozef Viskupič, az OĽANO a priatelia megválasztott parlamenti képviselői lemondanak a mandátumukról,

továbbra is a megyeelnöki posztjukat töltik be.

Erről közösen számoltak be keddi sajtótájékoztatójukon. A hírek szerint Július Jakab és Rastislav Krátky foglalhatja el helyüket a törvényhozásban.

Viskupič emellett a mozgalomban betöltött jövőbeni szerepét is mérlegeli, és a következő kongresszuson szeretné előterjeszti, hogy az OĽANO a priatelia többet foglalkozzon az önkormányzatok ügyeivel. Hozzátetette, döntése a reakcióktól függ.

Az önkormányzati politikában függetlenként is lehet tevékenykedni. Sok kérdésünk van, és szeretném hallani a válaszokat az elnökségtől és magától a pártelnöktől is

– tette hozzá.

Jurinová kijelentette, akkor tartotta volna meg parlamenti képviselői mandátumát, ha listavezetőként a választáson többen karikázzák őt, mint Igor Matovičot, a mozgalom elnökét.

Sokkal hasznosabb lesz, ha Zsolna megye élén tevékenykedek

- szögezte le. Azt is hozzátette, nem tudná egyszerre felelősen ellátni parlamenti képviselői és megyeelnöki feladatait.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.