2021. december 19., 14:13

Heger: Január 9-ig nem változnak a járványügyi szabályok

Bár enyhén csökkenni kezdett a Covid miatt kórházban ápoltak száma, a járványügyi szabályokban nem lesz változás. Ennek pedig az az oka, hogy még mindig magas a kórházban lévő koronavírusosok száma, jelentette ki Eduard Heger kormányfő a TA3 tévé A politikában (V politike) című műsorában.

eduard heger
Fotó: TASR/AP

Örömét fejezte ki, hogy a betegszám napról napra csökken, de a kórházak még mindig túl vannak zsúfolva és az ott dolgozók nem tudnak pihenni. Ezen a véleményen van Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter is, aki szintén nem akar változtatni a szabályokon január 9 -ig. Ezzel reagált Sulík azon felvetésére, hogy vissza kellene térni a Covid-automatához és ki kellene nyitni az éttermeket.

Heger szerint az a probléma, hogy még mindig nem tudjuk, hogy fogják átvészelni az omikron variánssal való fertőződést azok, akik nincsenek beoltva.

Minden polgár karácsony alatt dönti el, hogy lesz ez nálunk”

– jelentette ki, amivel a felelősségteljes hozzáállás szükségeséségét sugallta.

Letette voksát a 60 év felettiek kötelező oltása mellett, jobban mondva hajlik arra, hogy ez így legyen. De nem zárta ki azt sem, hogy bizonyos szakmák képviselőit is kötelezően oltanák.

A 350 eurós jutalomról elmondta, hogy azt nem csupán az egészségügyi dolgozók kapják meg, hanem a pedagógusok is.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.