2022. január 13., 20:15

Heger: A kultúra képviselői rendszeresen találkozni fognak az egészségügyi tárca képviselőivel

A kulturális közeg képviselői rendszeresen egyeztetni fognak a Szlovák Egészségügyi Minisztérium (EM) képviselőivel a járványellenes óvintézkedésekről. Ebben egyeztek meg csütörtökön Eduard Heger miniszterelnökkel és Natália Milanová  kulturális miniszterrel. 

heger
Fotó: TASR/AP

A miniszterelnök kijelentette, hogy a jövőben is keresni fogják a kultúra pénzügyi támogatásának lehetőségeit. Méltatta, hogy a találkozón a kultúra képviselői Vladimír Lengvarský egészségügy-miniszterrel és a szakmai konzílium tagjaival is eszmét cseréltek.

Milanová elmondta: a kulturális közeg képviselője rendszeresen egyeztetni fog az egészségügyi tárcával az aktuális helyzetről. A csütörtöki eszmecserét konstruktívnak nevezte. A pandémia negatív következményeivel összefüggésben további támogatásokat helyezett kilátásba.

Pavol Smolka, a Szlovákiai Zenei Unió tagja bízik benne, hogy a "bejárásuk" az egészségügy-miniszterhez biztosítani fogja a kultúra "nyitva tartását", és azt, hogy az érintettek folytathatják a munkájukat. Elmondása szerint a csütörtöki tárgyaláson két fontos téma került terítékre: a lezárások mellőzése mellett a helyreállítási és fejlesztési intézkedések. Lengvarský a kulturális jelzőlámpához való visszatérést firtató kérdésre válaszolva elmondta: a frissen elfogadott intézkedések az aktuális járványhullám lecsengéséig maradnak érvényben, de folyamatosan mérlegelni fogják az egyéb lehetőségeket, az esetleges módosításokat pedig jó előre megvitatják majd, hogy minden szegmens számára világos legyen, milyen szabályok várnak rá.

Megosztás
Címkék