2021. október 10., 16:02

Hamran: A rendőrség szigorúan fel fog lépni azokkal szemben, akik támadják az egészségügyi dolgozókat

Vasárnaptól a rendőrség szigorú intézkedéseket tesz azokkal szemben, akik megtámadják az egészségügyi dolgozókat. A rendőrségnek tudomása van olyan szervezett csoportról, amely ismételt támadásokat intéz az egészségügyi dolgozók ellen, nyilatkozta a megbízott rendőrfőkapitány, Štefan Hamran, aki azt is jelezte, hogy munkacsoportot hoznak létre a kérdésben. 

egészségügyi dolgozó
Fotó: TASR

Hamran az igazságügyi tárcával is tárgyalni szeretne az ügyben, és lehetséges átfedéseket keresni az egészségügyi személyzet büntetőjogi védelme területén.

Az emberek szűk csoportja parttalannak értelmezi a demokráciát. Megpróbálják érvényesíteni a jogaikat, de mintha megfeledkeznének a kötelességeikről, amelyek a demokráciában mindenki számára érvényesek”

– fogalmazott a rendőrfőkapitány. Azokban a régiókban, ahol támadják az egészségügyi dolgozókat, a rendőrség megnöveli a járőrözést. Hamran nem zárta ki, hogy szükség esetén speciális erőket is bevet. Elmondása szerint az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Hivatala hetente tájékoztatást fog kapni a covid-19-re vonatkozó álhírekről és a téves információkról a kormányhivatal biztonsági tanácsának helyzetközpontjától.

Elsőként Zsolnai megyében fokozza a rendőrség a járőrszolgálatot, és intenzíven fellép az állandó és mobil oltóközpontok védelmében.

„Megpróbáljuk kezelni azokat az incidenseket is, amelyre a sürgősségi ellátások során kerül sor” – fűzte hozzá Hamran. Az érvényes határozat értelmében megszólítja a fegyveres erőket is, hogy szabadítsák fel az embereiket és erősítsék meg az egészségügyi személyzet védelmét.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.