2021. május 7., 16:58

Hamis levél terjed a Dunaszerdahelyi járásban. A Szociális Biztosító nem engedi el az adósságokat!

A Szociális Biztosító a honlapján tette közzé, a Dunaszerdahelyi járásban köröz egy levél, amely állítólagos segítségnyújtást kínál a biztosítónál az "adósságok eltörléséhez”.

Szociális Biztosító

A szlovákul és magyarul egyaránt megírt levél feladója egy meg nem nevezett szervezet képviselőjeként tünteti fel magát, amely rászoruló embereken segít. A feladó a társadalombiztosító által benyújtott büntetőjogi feljelentéssel és az azt követő börtönbüntetéssel fenyegeti a címzetteket. Nyilvánvalóan ezért kínál segítséget a levél írója a ,,biztosítási díjakkal kapcsolatos adósságok eltörléséhez”.

A társadalombiztosító figyelmezteti ügyfeleit, nem működik együtt olyan személyekkel, akik ezeket a leveleket kiküldik, és az adósokkal sem bánik a levélben megfogalmazott módon.

Ha az ügyfélnek tartozása van a Szociális Biztosítónál:

  • a lehető leghamarabb vegye fel a kapcsolatot a biztosító fiókjával
  • kommunikáljon a biztosító munkatársaival. Ők majd ellátják tanáccsal az ügyfelet, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésére különféle helyzetek megoldásánál, illetve segítenek a visszafizetési naptár összeállításában stb.
  • az adósságproblémákat ne idegenekkel próbálja megoldani, és ne küldjön pénzt ismeretlen bankszámlákra.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.