Hájos Zoltán: Válsághelyzetben a saját fizetésünket is csökkentettük

2020. április 29., 11:45
ma7

A válsághelyzet-kezelés miatt az önkormányzatokra nagyon sok olyan feladat hárult, amelyre központi forrásból nincs fedezet. Annak ellenére, hogy az országosan érvényes rendelkezéseket a központi válságstáb és a kormány hozza, a szolgáltatásokat, amelyek ezekből az intézkedésekből következnek, jórészt a helyi önkormányzatok biztosítják a lakosság számára. Mivel több, mint 6 hét telt el az első intézkedések bevezetése óta, már mérleget vonhatunk, hogyan birkóztak meg az önkormányzatok a váratlan helyzettel. A Nézőpont stúdiójában Hájos Zoltánt, Dunaszerdahely polgármesterét kérdeztük az elmúlt hetek tapasztalatairól. Nézze velünk!

Videó: ma7

Dunaszerdahely élen járt az intézkedések foganatosításában, mivel már az országos rendelkezések előtt három nappal bezárta oktatási intézményeit és a kórházakkal egy időben elrendelte a látogatási tilalmat a város idősotthonaiban.

Az intézkedések hatékonyságát bizonyítja, hogy Dunaszerdahely nincs a járvány terjedésének gócpontjai között.

Az önkormányzat működtetése sem kis feladat, hiszen az adóbefizetési halasztások miatt a városi költségvetésbe sem érkeznek az adókból visszajuttatott pénzek, így a város különböző takarékossági intézkedéseket vezetett be.

A beszélgetés során kiderül, hogyan oldották meg a városi képviselő-testület működését, a fontos intézkedések megszavazását, miközben a város vezetése kiemelt figyelmet szentelt annak is, hogy a meghozott intézkedések összhangban legyenek a törvénnyel, hiszen ilyen válsághelyzetre az ország jogi rendszere sem volt felkészülve.

Nézze velünk a tanulságos beszélgetést, amely egy jó példát mutat be a válsághelyzet hatékony kezelésére! 

Kövesse facebook oldalunkat is!

Nézőpont