2020. december 9., 15:02

Grendel kiküldte Kotlebát az ülésteremből

A mai parlamenti ülés nem maradt botrány nélkül. Az ĽSNS elnöke, Marián Kotleba elfoglalta a szószéket és nem akarta azt elhagyni. A parlament alelnöke, Grendel Gábor (OĽaNO) kikapcsolta a mikrofonját, majd kiutasította a képviselőt.

Fotó: Tasr

Grendelnek meg kellett szakítania a parlamenti ülést,

mert Marián Kotleba nem hagyta el a parlamenti szószéket, így nem volt más választása, mint kiutasítania őt az ülésteremből.

A szavazáson azonban jelen lehetett volna.

Az ĽSNS elnöke a költségvetés elfogadását kifogásolta. Ezalatt Igor Matovič (OĽaNO) leült az egyik képviselő helyére. Kotlebánál ez verte ki a biztosítékot.

Azt rótta fel a miniszterelnöknek, hogy figyelmen kívül hagyta a parlament szabályait. Kotleba ezután pszichopatának nevezte a kormányfőt, aki nem reagált a provokatív jelzőre. Mivel Kotleba a megszakítás után sem hagyta el a pulpitust, Grendel Gábor kénytelen volt őt kiküldeni a teremből.

A miniszterelnök viselkedését Ján Podmanický független parlamenti képviselő is megszólta, Igor Matovičot arra kérte, hogy térjen vissza a helyére, mert ezt kívánja a törvény. A parlament elutasította a javaslatát.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.