2021. március 8., 15:01

Figyelem! A tömegközlekedéseken kötelező a reszpirátor használata

A fővárosi tömegközlekedési eszközökön mától figyelmeztethetik a sofőrt az utasok, ha valaki nem megfelelően viseli a védőmaszkot vagy csak egyszerű szájmaszkot, nem reszpirátort visel.

A sofőr ezután figyelmezteti az illetőt, hogy

a száját és az orrát is takarja el vírusmaszkkal, vagy szálljon le.

Ha ennek sincs foganatja, a sofőr értesíti a diszpécserközpontot, az pedig a rendőrséget – tájékoztatta a TASR-t Ľubica Melcerová, a Pozsonyi Tömegközlekedési Vállalat (DPB) szóvivője. 

Március 8-tól a tömegközlekedésben kötelező legalább FFP2 típusú reszpirátort viselni. Ennek ellenőrzése nem feladata a revizoroknak. 

Az ellenőrök csak a jegyeket ellenőrzik, az előírások betartását nem

- tette hozzá Melcerová.

A DPB arról is tájékoztatott, hogy

folyamatosan fertőtlenítik a járműveket, napközben is a végállomásokon.

Emellett kéthetente különleges, polimeres fertőtlenítést alkalmaznak, melynek hosszan tartó hatása van, emellett havonta legalább egyszer mélytisztítást végeznek.

A tömegközlekedési vállalat körülbelül 40 százalékkal kevesebb utasa van, mint általában, a járművek az iskolai szünet alatt érvényes menetrend szerint közlekednek.

Vagyis a járműveken is lehet tartani a távolságot. Az utasforgalmat folyamatosan figyeljük, és szükség esetén nagyobb, több utas szállítására alkalmas járműveket indítunk

- közölte Melcerová.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.