2021. szeptember 23., 15:21

Ficót a kuplerájra emlékezteti Mikulec visszahívása, mindezért Kollárt okolja

A Smer-SD elnöke, Robert Fico a Szlovák Nemzeti Tanácson belüli „bordélyházi viszonyokat” emleget a Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter felmentésére vonatkozó számos javaslat megvitatása kapcsán, amelyet most felvettek a jelenlegi ülés napirendjére. Fico szerint ezért a káoszért Boris Kollár (Sme rodina) parlamenti elnök a felelős.

kupleráj
A kép csupán illusztráció Henri de Toulouse-Lautrectől
Fotó: Wikimedia Commons
Négy javaslatot nyújtottunk be Mikulec visszahívására, de a kormánykoalíció blokkolja a parlamentet, és nem akart ezekről tárgyalni, amíg elkövettek egy hibát, és rendes napirendi pontként besorolták. Úgy gondolták, nem jövünk a parlamentbe, de mi eljöttünk és tárgyalunk. Ezek ugyanazok a javaslatok

 - mondta, magyarázva, hogy visszavontak két javaslatot. Azonban egy nyitott pontot hagytak napirenden, amelyről már megkezdték a vitát. Fico biztosítékképp beszélt arról is, hogy ragaszkodnak a rendkívüli üléshez is, hogy megvitassák a javaslatot.

Matovič plakátjáról

Robert Fico bevezető beszéde alatt a pénzügyminiszter és az OĽANO vezetője, Igor Matovič egy plakátot mutatott fel, amelyre kézzel ráírták, hogy

a gyilkos az utcasarkon az erkölcsről prédikál

A parlament elnöke, Boris Kollár úgy reagált, hogy Matovič nem szegte meg a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának eljárási szabályzatát, mert a plakátot közvetlenül a plenáris ülésen készítette, és nem magával hozta.

Erre Fico azt válaszolta, hogy

Mit várjunk a plágizátoroktól, nincs sem végzettségük, sem semmijük?

Kollár erre visszakérdezett:

Mit várhatunk a maffiózóktól?

Mire Fico visszavágott -

Bárminek hívhatnak. De büszke vagyok magamra, hogy senki nem mondhatja nekem:" Fico, te loptad az egyetemi diplomádat.

Majd hozzátette -

Mert ezek lopták a titulusaikat. Hívhatnak bárminek. De nem én voltam a táskahordozója a maffiózóknak, olyanoknak, mint a Žaluď vagy a többiek. Nem voltam autóstartoló sem, és nem én hoztam kábítószert Szlovákiába.

 - mondta Fico.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.