2023. május 9., 15:37

Fico: Ódor máig rajta van Soros fizetési listáján

Robert Fico, a Smer elnöke sajtótájékoztatóján elemezte a kialakult helyzetet. A baloldali pártelnök elsősorban Zuzana Čaputovát bírálta.

Smer sajtótájékoztató 230509
Képünk illusztráció
Fotó: Reprofotó

Azt kifogásolta, hogy az államfő, aki folytonosan a kliensrendszer ellen beszél, már két hete tudott arról, hogy a kormány egyik minisztere (Budaj) 1,4 millió eurós támogatást adott a másik miniszter (Vlčan) cégének. „Ha egy sajtótájékoztatón nem húzzák elő a dolgot, akkor továbbra is csendben maradt volna?” – tette fel a kérdést Fico hozzátéve, ez az államfő egyértelmű kudarcát jelenti.

Robert Fico azt is kijelentette, hogy a Smer valamennyi képviselőinek azt fogják javasolni, hogy ne támogassa a hivatalnokkormányt a parlamentben,

s erről nem nyitnak vitát.  Fico szerint a mód, ahogy Čaputová a hivatalnokkormányt igyekszik felállítani, ellentétes a parlamentáris demokráciával. és teljesen figyelmen kívül hagyja a 2020-as parlamenti választás eredményeit: „Ezért furcsának tartanám, ha egyetlen képviselő is támogatná ezt a kormányt a parlamentben” – fűzte hozzá Fico.

Fico kifogásolta, hogy az államfő egyáltalán nem kommunikált a hivatalnokkormányról a parlamenti pártokkal.

„Elképzelhetetlen, hogy egy olyan kormányfő jöjjön a parlamentbe, akinek a személyéről nem egyeztettek a parlamenti pártokkal” – mondta Fico.

Ódor személye kapcsán elsősorban azt kifogásolta, hogy a neoliberális közgazdász Soros Közép-európai Egyetemén tanít, vagyis Soros emberei közé tartozik, aki még ma is rajta van Soros György fizetési listáján.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.