2023. május 14., 15:34

Fico: Ódor Lajos pontosan azt fogja tenni, amit az államfő elvár tőle

Robert Fico és Eduard Heger is elítélte a politikusok elleni fenyegetéseket, köztük az államfő, Zuzana Čaputová elleni rágalmakat is.

Robert Fico
Fotó: TASR

A Markíza kereskedelmi csatorna Testre szabva című vasárnapi vitaműsorának két vendége Robert Fico, a Smer elnöke, és Eduard Heger, a Demokrati elnöke voltak.

Robert Fico elismerte, hogy az államfővel nyílt konfliktusban állnak egymással szemben, mert különbözik az álláspontjuk.

Eduard Heger szerint a gyűlöletet nem szabad az emberek között építeni.

Szlovákia nyugodt országot érdemel

– jelentette ki Heger.

Fico emellett kommentálta Ódor Lajos kinevezését, aki a hivatalnokkormányt fogja vezetni. Elmondása szerint

Ódor Lajos a Híd jelöltje volt akkor, amikor a Smerrel volt kormányon.

Fico szerint pontosan azt fogja tenni, amit Zuzana Čaputová elvár tőle.

Heger kijelentette, hogy Ódor Lajos Szlovákia élvonalbeli közgazdásza, aki több politikussal is dolgozott együtt, és nagyon jól ismeri a környezetet. Sok sikert kíván a hivatalnokkormánynak.

Heger szerint az Ódor-kormány nem kap bizalmat a parlamenttől. Fico megjegyezte, hogy a Smer nem szavaz bizalmat az Ódor kabinetnek.

Szó esett a mezőgazdasági miniszter, Samuel Vlčan kétes ügyeiről is. Heger tagadta, hogy tudott volna ezekről az ügyekről.

Fico szerint azonban nemcsak Heger tudott erről a problémáról, hanem az államfő is.

Heger hozzátette, hogy a NAKA már intézkedik Vlčan ügyében.

Heger azt is megjegyezte, hogy nem védekezett eléggé Igor Matovičcsal szemben, amiért őt Vlčannal hozta összefüggésbe. Hozzátette,

hogy legszívesebben nem lenne már egy kormányban Igor Matovičcsal.

A Demokrati elnöke szerint eddig nem kapott felkérést Milan Majerskýtől, hogy pártja a KDH-val indulna egy közös listán a következő parlamenti választáson.

Fico reagált a Sme rodina, Boris Kollár kijelentésére, miszerint kizárta a Sme rodina az együttműködést a Smerrel. Fico szerint a választás után minden megváltozhat. A Smer elnöke kijelentette, hogy a Hlast értékrendileg sokkal közelebbi partnernek véli, mint a Republikát.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.