2023. február 21., 18:35

Fico felszólította a pártokat, ne éljenek vissza Kuciak halálának évfordulójával

Robert Fico, a Smer-SD vezetője tisztességes versenyre szólította fel a politikai pártokat, és arra kérte őket, ne éljenek vissza két fiatal halálának évfordulójával.

Robert Fico
Fotó: TASR

Azoknak a politikusoknak a kijelentéseire reagálva mondta ezt, akik a Smer-SD felelősségét emlegették Ján Kuciak újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová halálával kapcsolatban.

Ami ma reggel óta a sajtóban zajlik, az tipikus megnyilvánulása annak, ahogyan nem szabadna kinéznie egy demokratikus társadalomnak

- mondta Fico.

Hozzátette, a média vádaskodik a Smer-SD képviselőivel szemben.

Megismételte, hogy a 2018-as gyilkosságot politikai célokra, hazugságok terjesztésére használták ki, és szerinte ez ma is folytatódik.

Hangsúlyozta, hogy a Smer-SD-nek nincs semmi köze az újságíró és barátnője halálához, és visszautasította a párt elleni gyűlöletkeltést.

Hibának tartom, hogy 2018-ban nem mentünk bele aktívabb ebbe a témába, és talán máshogyan kellett volna kommunikálnunk a nyilvánossággal, hogy áttörjük a sajtó érdektelenségét

- tette hozzá.

Mivel a Smer-SD-t nem sikerült tönkretenniük, a politikusok újra előveszik ezt a témát

- mondta.

Az újságíró és menyasszonya meggyilkolásának ötödik évfordulóján több vezető politikus is kijelentette, hogy a gyilkosság a Smer-SD vezette akkori kormány által működtetett rendszer miatt történhetett meg.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.