2023. október 31., 15:01

Fico bevallotta, hogy mobilja sincs

A beruházási, régiófejlesztési és informatizációs minisztériumon (MIRRI) tett kedden látogatást Robert Fico kormányfő, ahol azt is megtudtuk, jelentős fejlesztéseket akarnak ezen a téren végrehajtani.

Fico Rasi
Fotó: mirri.gov.sk

Ennél viszont megdöbbentőbb volt Fico azon kijelentésének második része, hogy a digitalizációnak a "mindent a mobilban" ütemében kell folytatódnia, annak ellenére, hogy neki nincs mobilja és nem is akar mobiltelefont.

A kormányfő ettől függetlenül a legnépszerűbb szlovák politikus az FB-oldalon a bejegyzések összehasonlításban, s ugyan kedvelőinek számát tekintve még nem listavezető, a 270 ezres követői szám is az élmezőnybe sorolja.

A mobilos kijelentésétől függetlenül fontosnak tartja, hogy mindenki számára elérhető legyen az ügyintézés a mobileszközén keresztül, s a polgárok ilyen egyszerű módon tudjanak kommunikálni az állammal.

"Azt kívánom a minisztériumnak, hogy sikerüljön ezt a célt elérniük, mert ugyan én nem akarok többé mobiltelefont látni az életemben, de erre megvannak az okaim" - mondta a Richard Raši miniszterrel folytatott megbeszélés után.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.