2023. szeptember 22., 11:02

Felmérés: Simán nyerne a Smer, parlamentbe kerülne a Szövetség

A Polis szeptember 16-20. között végzett felmérése alapján a parlamenti választásokat a Smer-SD nyerné, több mint 24 százalékos eredménnyel, míg a Szövetség 5,4 százalékkal bejutna a törvényhozásba.

parlament
Fotó: TASR

Az 1110 személy megkérdezése alapján készült felmérés alapján a Smer-SD  a szavazatok 24,4 százalékát szerezné meg.. Fico pártját a Progresívne Slovensko (PS) követi 15,1 százalékkal és a Hlas-SD 12,6 százalékos eredménnyel.

A Republika mozgalom 6,8 százalékot érne el, az SaS 6,4 százalékot, az SNS 5,8 százalékkal jutna a parlamentbe, míg a KDH a voksok 5,7 százalékát gyűjtené be. Igor Matovič koalíciója ugyan 5,7 százalékos eredményt érne el, de mivel számukra a határ 7 százalék, így nem jutnának be a parlamentbe.

A Polis felmérése alapján viszont az elkövetkező időszakban a törvényhozás része lenne a Szövetség, amely a szavazatok 5,4 százalékát szerezné meg, s így megelőznék a Sme rodinát is, amelyet szeptember közepén 5,3 százalékon mértek.

Nem kerülne be a parlamentbe Eduard Heger pártja, amely csupán 2 százalékon áll, ahogy a Dzurida féle Kékek és a Simon Zsolt vezette lista sem.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.