2024. március 4., 16:45

Ezek ám a meglepő adatok! Mutatjuk, mennyivel csökkent az influenzában szenvedők száma

Az előző héthez képest 19,6 százalékkal csökkent a kilencedik naptári héten az akut légúti megbetegedésben szenvedők száma. Az influenza és az influenzaszerű megbetegedések előfordulása 30,7 százalékkal csökkent - tájékoztatott a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) kommunikációs osztálya.

Járvány
Fotó: Pexels

A hét folyamán 43 464 esetet regisztráltak, a legtöbb beteg Nagyszombat (Trnava), a legkevesebb Kassa (Košice) megyében volt. Főleg az öt évnél fiatalabb gyerekek érintettek.

A betegség lefolyása 1679 személynél, azaz az esetek 3,9 százalékában járt komplikációval"

- tette hozzá a hivatal.

A kilencedik naptári héten összesen 5141 influenzás és influenzaszerű megbetegedést jelentettek, ami az összes légúti megbetegedés 11,8 százalékát teszi ki. A legtöbb beteg Nagyszombat megyében volt, a legkevesebb Pozsony (Bratrislava) megyében. A legtöbb fertőzöttet az öt évnél fiatalabbak gyerekek csoportjában regisztrálták.

2024 kilencedik hetében regionális járványgócokról érkezett jelentés"

- áll az ÚVZ közleményében.

Az említett időszakban 11 óvodát és három alapiskolát zártak be. Hét súlyos esetet, és 27 COVID-19-fertőzött regisztráltak az év kilencedik hetében.
 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.