2024. május 7., 16:42

Elutasították a Fico hivatalnokokkal szembeni viselkedését elítélő határozatot

A parlamenti képviselők kedden elutasították azt a határozatot, amelyben elítélték volna Robert Fico (Smer-SD) kormányfő állami hivatalnokokkal szemben tanúsított viselkedését. Veronika Remišová (Slovensko, KÚ, Za ľudí) képviselő még 2023 decemberében terjesztette elő a javaslatot.

szlovák parlament
Fotó: TASR

„Robert Fico az Árszabályozási Hivatal elnökének és kollégainak címzett kijelentésével átlépte a normális viselkedés minden határát. Gyáván az állami hivatalnokokat hibáztatja, mert ő maga képtelen teljesíteni a választások előtt tett ígéreteit az olcsóbb energiaárakkal kapcsolatban” – magyarázta a javaslat előterjesztője.

Azzal, hogy a hivatalnokokat terroristáknak nevezte, akiket legszívesebben „megfojtana”, Fico, Remišová szerint teljesen megfosztotta tisztességétől a kormányfői funkciót.

„Gyűlölködő és hazug retorikával közellenséget csinál egyes emberekből, ami egy demokratikus országban teljességgel elfogadhatatlan” – áll az előterjesztett határozatban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.