2022. január 22., 10:37

Egy hónap múlva véget ér a veszélyhelyzet, két párt nem hosszabbítaná meg

November 25-én kilencven napra hirdetett veszélyhelyzetet a kormány, ami egy hónap múlva letelik. Az SaS és a Za ľudí nem támogatják a további meghosszabbítását.

Fotó: Tasr

Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke szerint nem élhetünk folytonos megszorítások ciklusában. Az SaS szerint meg kell várni, milyen lesz a helyzet egy hónap múlva, most nem hosszabbítanának.

Remišová a TASR-nek elmondta:

hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy a koronavírus még sokáig jelen lesz a világban, meg kell tanulnunk vele együttélni, nem lehet ciklikusan korlátozni a gazdaságot és bezárni a kulturális és oktatási intézményeket.

Hozzátette: ki kell használni a tudomány vívmányait, amelyek védenek a betegség súlyos lefolyása ellen. Figyelmeztetett arra, hogy a lockdownok nemcsak a gazdaságot és más szegmenseket hoznak nehéz helyzetbe, de az emberi kapcsolatokat is szétzilálják.

Az SaS kijelentette, mindig is az ésszerű döntéseket pártolja. A jelenlegi helyzetben nem támogatnák a veszélyhelyzet meghosszabbítását. De megvárják, hogy mi lesz egy hónap múlva.

A Sme rodina úgy véli, messze még a veszélyhelyzet lejártának határideje, addig még sok minden változhat. A téma bizonyára vitára kerül a koalíciós tanácsban is.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.