2023. augusztus 9., 17:17

Csütörtökön egyeztetnek a Covid-19 miatti rendkívüli helyzet visszavonásáról

Csütörtökön kerül sor a tárcák képviselőinek találkozójára, amelyen a Covid-19 pandémia miatt kihirdetett rendkívüli helyzet lehetséges visszavonásáról lesz szó. 

koronavírus karantén, reszpirátor
Illusztrációs felvétel
Fotó: TASR

Ezt Ódor Lajos kormányfő közölte a szerdai kormányülés után.

Mindegyik minisztérium elmondja, hogy ez miként befolyásolná a működését és a kompetenciáit. Meg van az akarat arra, hogy visszavonjuk, de nem úgy akarjuk visszavonni, hogy közben ártunk azoknak az embereknek, akik segítségre szorulnak”

– közölte. Ugyanakkor rámutatott arra, hogy egyes intézkedések, illetve a törlesztések elhalasztása a rendkívüli helyzeten alapszanak. „Ha más nem, akkor nekünk kell ezt átváltanunk egy másik rendkívüli helyzetre, amely létezik” – tette hozzá.

Michal Palkovič egészségügyi miniszter megállapította: a kormányhivatallal aktívan egyeztetnek.

A tárca részéről elmondhatjuk, hogy megvannak a megoldásaink, de ez nem csak az egészségügyi minisztériumról szól”

– zárta.

A Covid-19 pandémia miatti rendkívüli helyzetet a kormány 2020. március 12-től hirdette ki. Jelenleg egy másik rendkívüli helyzet is érvényben van Szlovákiában, amely az ukrajnai háború miatt tömegesen beáramló külföldiekkel függ össze.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.