2021. augusztus 2., 19:36

Csak semmi turpisság! Pápalátogatáskor ellenőrzik, hogy tényleg be vagyunk-e oltva

A Nemzeti Egészségügyi Információs Központ (NCZI) ellenőrizni fogja, hogy a pápalátogatáshoz kötődő rendezvényekre regisztrálók valóban be vannak-e oltva – jelentette ki Barbora Mareková, az intézet stratégiai és fejlesztési osztályának igazgatója.

Mindenkivel találkozik
Fotó: TASR
Ferenc pápa
Csak a teljesen védettek regisztrálhatnak, az NCZI pedig valamilyen formában megkapja majd az adataikat, amelyeket ellenőriz, és visszajelzést küld a szervezőknek”

 – tette hozzá Mareková.

Az NCZI a regisztrálókat nem fogja értesíteni. Az adatok ellenőrzése feltehetően a napokban elkezdődik, a terv szerint heti rendszerességgel fogják őket összegezni és kiértékelni.

Ferenc pápa négy helyszínt keres felel Szlovákiában, a legtöbben hívőt a sasvári (Šaštín-Stráže) zarándokhelyre várják, az előzetes becslések szerint számuk elérheti a 350 ezret.

Ferenc pápa szeptember 12. és 15. között látogat Szlovákiába – Pozsonyba, Kassára, Eperjesre  és Sasvárra. Találkozik a három legfőbb közjogi méltósággal, valamit a zsidó és a roma közösség képviselőivel. Sasváron pápai szentmisét celebrál a Szentatya.
Megosztás
Címkék