2021. október 26., 19:49

Büntetőfeljelentést tett a kiszivárgott videóval kapcsolatban a NAKA nyomozója

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) Očistec (Tisztítótűz) üggyel foglalkozó csoportjának nyomozója büntetőfeljelentést tett a belügyminisztérium belső ellenőrzésénél a vadászházban tartott találkozóról készült videók kiszivárogtatásával kapcsolatban – derül ki Hamran István ideiglenesen megbízott országos rendőr-főkapitány közleményéből, amelyet az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya juttatott el a TASR hírügynökséghez.

rendőrség
Fotó: TASR
Képünk illusztráció.

A kiszivárgott videók ügyének kivizsgálását, amelyeken Robert Fico (Smer-SD), Robert Kaliňák volt belügyminiszter, Marek Para ügyvéd, a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított Tibor Gašpar volt országos rendőrfőkapitány jogi képviselője, Miroslav Bödör üzletember és Tibor G. fia látható egy vadászházban Maroš Žilinka főügyész is elrendelte kedden

A főügyészség szerint

felmerült a hivatali jogkörrel való visszaélés és az igazságszolgáltatás akadályozásának gyanúja.

Az ügyészség hétfőn (október 25.) közölte, hogy a Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze videó- és hangfelvételekkel egészítette ki a Tisztítótűz elnevezésű rendőrségi akció során meggyanúsított személyek előzetes letartóztatásának meghosszabbítására vonatkozó indítványát.

A felvételek állítólag alátámasztják, hogy politikusok, az üzleti élet képviselői és ügyvédek igyekeztek befolyásolni a legsúlyosabb büntetőügyek kivizsgálását. Ezt követően hozták nyilvánosságra a videót, amelyen Fico, Kaliňák, Para, Bödör és Tibor Gašpar fia látható.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!