2024. március 25., 13:39

Az SNS találkozóra hívta Pellegrinit és Ficót

Az SNS találkozóra hívta Peter Pellegrini (Hlas-SD) házelnököt, államfőjelöltet, és Robert Fico (Smer-SD) kormányfőt az államfőválasztással kapcsolatban.

Andrej Danko
Fotó: TASR

Az SNS hangsúlyozta, hogy mindennemű előzetes feltételek nélkül hívta megbeszélésre Pellegrinit, ez egy gesztus a párt részéről, hogy „megállítsák a gonoszt”, vagyis Ivan Korčokot. A találkozóra április 2-án 10 órakor kerülhet sor az SNS székházában – tájékoztatta a TASR-t Zuzana Škopcová, a párt szóvivője.

Az SNS meggyőződése szerint a második forduló a kormánykoalíció és az ellenzék harcáról szól. Meggyőződésünk, hogy kötelesek vagyunk közösen és egységesen kinyilvánítani azt a politikai nézetünket, hogy Ivan Korčok az elfogadhatatlan gonoszságot képviseli. Az SNS tisztában van a helyzet bonyolultságával

– közölte a párt.

Az SNS hozzáfűzi, az első fordulóban a szívük szerint szavazhattak az emberek, de a második fordulóban az eszükre kell hallgatniuk. Mivel az ellenzék a választók mozgósításába fogott, a kormánykoalíciónak is egységesen kell üzennie a nyilvánosságnak.

Az SNS reméli, hogy Pellegrini elfogadja a feléje nyújtott kezet, és a következő két hétben minden erejével harcolni fog az elnöki posztért.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.