2022. október 6., 12:00

Az SaS nem támogatja a Smer-SD által kezdeményezett rendkívüli ülés megnyitását

Az SaS nem támogatja a Smer-SD által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülés megnyitását, amelyen Robert Fico pártja egyes bűnüldöző szervek felelősségre vonásáról szóló határozatot akar elfogadtatni. Az SaS szerint a bűnüldöző szervek elleni újabb támadásról és megfélemlítési kísérletről van szó, mert a Smer-SD akadályozni akarja az igazságszolgáltatást.

Van kérdése?
Illusztráció
Fotó: TASR

„Semmiképpen nem támogatjuk Robert Fico javaslatát, aki csak egy újabb lehetőséget akar a bűnüldöző szervek megfélemlítésére. A smeres maffia jogállam és igazságszolgáltatás elleni támadásáról van szó” – jelentette ki Anna Zemanová, az SaS frakcióvezetője. Bízik benne, hogy az ülés megnyitásának támogatásáról nem született megállapodás Boris Kollár (Sme rodina) házelnök és Fico között, Igor Matovič (OĽANO) hallgatólagos beleegyezésével.

Alojz Baránik SaS-es képviselő hozzátette, a Smer-SD semmi mást nem akar, mint elérni a „cinkosai” felmentését és üzenni azoknak, akik ellen korrupció miatt folyik eljárás, hogy tartsanak ki és ne működjenek együtt a hatóságokkal. Baránik emlékeztetett az előző kormányok botrányaira és kijelentette, Fico hazudik az ellene és a párttársai ellen indított büntetőeljárás ügyében.

Kollár a héten közölte, hogy a Sme rodina támogatni fogja az ülés megnyitását. „Meglátjuk az ülésen elhangzó dolgok alapján, hogy támogatjuk-e majd a határozatot. Az ülés megnyitását biztosan megszavazzuk, nem fogjuk blokkolni” – jelentette ki Kollár.
Robert Fico a jogállam leépítésére és a bűnüldöző szervek praktikáira hivatkozta kezdeményezte a rendkívüli ülést, és egyes nyomozók, ügyészek és bírók felelősségre vonását követeli „azért, amit művelnek”. Ha nem sikerül megnyitni az ülést, Fico bejelentette, hogy kezdeményezik Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter leváltását.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.