2022. július 29., 11:26
Frissítve: 11:24

Az OĽaNO parlamenti frakciójából kilépett Juraj Krúpa az SaS-ben folytatja

Juraj Krúpa még csütörtökön jelentette be, hogy kilép az OĽaNO parlamenti frakciójából.

Juraj Krúpa
Fotó: TASR

A TASR hírügynökség információi szerint Krúpa a pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az SaS parlamenti frakciójába lép be.

Mindazzal ellentétben, amit az elmúlt két évben az OĽANO-ban hallgattam, az SaS-t a szakértők pártjának tartom, világos politikai értékrenddel

– jelentette ki Krúpa.

Átlépését egy folyamat logikus végkifejletének tartja, és hosszú távú együttműködést tervez az SaS-szel.

Krúpát Anna Zemanová, az SaS frakcióvezetője, valamint Richard Sulík üdvözölte a képviselői klubban. Védelmi kérdésekkel fog foglalkozni a pártban, de egyelőre nem lép be az SaS-be.

Krúpa jelenleg a parlament védelmi bizottságának elnöke, arról nem nyilatkozott egyértelműen, hogy a poszton marad-e.

Bármi elképzelhető. De nem nőttem oda székemhez, az SaS-frakcióban még beszélni fogunk erről a kérdésről

– jelentette ki.

Krúpával együtt 20 képviselője lesz az SaS-nek.

Ha Mária Kolíková igazságügyi miniszter is valóban lemond szeptemberben, akkor visszatér a parlamentbe, és 21 főre emelkedik az SaS képviselői csoportjának létszáma. Kolíková helyét ugyanis jelenleg korábbi pártja, a Za ľudí részéről tölti be egy pótképviselő.

Juraj Krúpa csütörtökön jelentette be, hogy kilép az OĽANO frakciójából. Ezt főként azzal indokolta, hogy a mozgalom eltért az eredeti értékeitől és az ultrakonzervativizmus irányába mozdult el.

Emellett teljesen elfogadhatatlannak nevezte azokat az elképzeléseket, hogy ha nem sikerül megoldani a kormányválságot, kisebbségi kormány folytathatná, mindenféle bűnözők, szélsőségesek és fasiszták külső támogatásával.

Ezt vörös vonalnak nevezte, amit nem szabad átlépni.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.