2021. szeptember 10., 08:02

Az OĽANO frakciója tárt karokkal várja a Za ľudí megmaradt képviselőit

Ha van kedvük, a Za ľudí megmaradt képviselői beléphetnek az OĽANO frakciójába – jelentette ki Michal Šipoš, az OĽANO képviselői klubjának elnöke. Miután a Za ľudíból hatan átültek az SaS frakciójába, a pártnak csak négy parlamenti képviselője maradt: Miriam Šuteková, Alexandra Pivková, Juraj Šeliga és Jana Žitňanská. A házszabály szerint minimum 8 taggal működhet egy parlamenti frakció.

Michal Šipoš
Fotó: TASR
Ha van kedvük, a Za ľudí képviselői beléphetnek az OĽANO frakciójába, minden tisztességes, demokratikusan gondolkodó embert szívesen látunk”

- mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Šipoš. Hozzátette, nyilván időre van szükségük, hogy elrendezzék a fejükben a dolgokat.

Šipoš emlékeztetett, hogy ha egy frakció létszáma nyolc fő alá csökken, automatikusan megszűnik. Ezzel arra reagált, hogy Boris Kollár házelnök (Sme rodina) szerdán (szeptember 8.) kijelentette, áttanulmányozza, milyen lehetőségek vannak a Za ľudí frakciójának további működésére.

Richard Sulík, az SaS elnöke a Mária Kolíkát támogató hat képviselő átlépése után kijelentette, pártja fenn akarja tartani a jelenlegi kormánykoalíciót, az egyetlen feltétele, hogy Kolíková igazságügyi miniszter maradjon.

Válaszul Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke kijelentette, hogy a kilépők elárulták a párt érdekeit és tagságát.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.