2022. május 2., 19:01

Az ĽSNS ismét pártelnökké választotta Marian Kotlebát

Marian Kotleba marad az ĽSNS elnöke, a párt szombaton (április 30.) tartott kongresszusán a küldöttek egyhangúlag megerősítették elnöki tisztségében – tájékoztatott Martin Beluský, a párt szóvivője.

Marian Kotleba
Fotó: TASR

Az ĽSNS elnöke lemondott pártelnöki posztjáról, miután a bíróság jogerősen elítélte és ezáltal elvesztette parlamenti képviselői mandátumát.

A párt szerint Kotlebát alkotmánysértő módon fosztották meg mandátumától. Újraválasztása éppen azt hivatott bizonyítani, hogy az ĽSNS egységes, erős és konszolidált politikai tömörülés, amely továbbra is keresztény, nemzeti és szociális politikát kíván folytatni.

Kotleba azután veszítette el mandátumát, hogy a Legfelsőbb Bíróság április 5-én hathónapos szabadságvesztésre ítélte másfél évre felfüggesztve az 1488 eurós pénzutalványok ügyében, elnyomó eszmékkel való szimpatizálás miatt. Az ĽSNS törvénytelennek tartja az ítéletet.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.