Az államfő közös járványellenes tervet javasol

2020. november 24., 09:18
ma7 | TASR

Jobb, ha két tervünk van, mintha egy se lenne, de még jobb lenne egy közös terv. Zuzana Čaputová államfő így reagált a közösségi hálón arra, hogy a kormánykoalíció két tagja két külön járványellenes tervvel állt elő hétfőn.

Fotó: TASR

„Becsülök mindenkit, aki konstruktívan áll hozzá a koronaválság kezeléséhez” – tette hozzá Čaputová, aki szerint Szlovákiának a jelen helyzetben egy részletes és hosszút távú tervre van szüksége.

Oceňujem každého, kto sa k riešeniu koronakrízy stavia konštruktívne. Oceňujem teda aj prístup ministrov hospodárstva a...

Posted by Zuzana Čaputová on Monday, November 23, 2020

Köszönetet mondott azoknak a tudósoknak is, akik részt vettek a javaslatok kidolgozásában.

Az SaS hétfőn mutatta be az Egészségügyi szemafor című járványellenes tervet.

2020. november 23., 09:56 Frissítve: 2020. nov. 23. 20:27

A liberálisok bemutatták Sulík házi feladatát

Az ország egészére, és az egyes körzetekre vonatkozó szabályokat és ajánlásokat fogalmaznak meg.

A dokumentum megkülönbözteti az ország egészére, illetve az egyes körzetekre vonatkozó óvintézkedéseket, szabályokat, emellett tesztelési tervet is tartalmaz, valamint foglalkozik a határokon átnyúló rendszerrel és a bezárt vagy korlátozottan működő cégek kompenzálásával is.

A másik tervet Marek Krajčí (OĽANO) egészségügy-miniszter dolgozta ki.

2020. november 23., 12:30

Kiszivárgott az egészségügyi tárca járványterve. Mutatjuk, milyen intézkedéseket javasolnak

A tervezet a járványhelyzet súlyossága alapján hat különböző fázist határoz meg, illetőleg ehhez rendeli az egyes járványügyi intézkedések enyhítését vagy szigorítását.

Eredetileg úgy volt, hogy az SaS elnöke és Krajčí is a központi válságstáb hétfői ülésén mutatja be a saját tervét. Miután azonban Igor Matovič (OĽANO) kormányfő azt nyilatkozta, hogy Sulíknak először a szakmai konzílium és a pandémiabizottság elé kell terjesztenie a javaslatát, Krajčí is úgy döntött, hogy csak később mutatja be a sajátját.