2021. július 20., 08:52

Apad a Duna, a vízszint Pozsonyban már 730 centiméter alatt van

Kedd reggel a szlovák főváros központjában a Duna vízszintjelzője már csak 725 centimétert mutatott. A vízügyisek további apadást várnak, számításaik szerint a mai nap során 650 centiméter alá csökken a folyó szintje.

Duna- áradás
Fotó: TASR

A Duna Pozsony központjában hajnali 03.00 órakor 734 centiméteren tetőzött.

Dévényben reggel 07.15-kor 671 centimétert mértek, Dévényújfaluban pedig 551 cm-t. A vízszint mindkét helyen enyhén csökkent.

A Duna áradását a kiadós ausztriai és németországi esőzések okozták. Pozsony járásban jelenleg elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

A magas vízállás miatt a főváros egyes részei víz alá kerültek, például Dévényben a Szláv rakpart, vagy a Morva folyó melletti kerékpárút. De elöntötte a Duna vize a Károlyfalui ág mellett lévő járdát is a Vízmúzeum mellett. El van árasztva a Pribina utca melletti rakpart egy része és a ligetfalui töltés melletti zöld területek is.

A környezetvédelmi minisztérium szerint nem kell attól tartani, hogy megismétlődik a 2013-as nagy árvíz, a jelenlegi helyzet még normálisnak tekinthető.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.