2020. november 11., 10:09

A védelmi miniszter szerint indokolt újra veszélyhelyzetet hirdetni

Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter nem kételkedik abban, hogy indokolt újra veszélyhelyzetet hirdetni, mert szerinte a helyzet most sokkal rosszabb, mint korábban, amikor 45 nappal ezelőtt bevezették az intézkedést. Ezt a szerdai kormányülés előtt mondta.

Jaroslav Naď
Fotó: TASR

Rámutatott, hogy a szomszédos országokban, például Csehországban és Magyarországon, illetve Franciaországban vagy Spanyolországban kialakult állapotokra.

Ne tegyünk úgy, mintha mi mások lennénk"

- mondta a miniszter. Hozzátette, hogy a kérdést megvitatják kormányülésen, és meggyőződése, hogy sikerül megállapodásra jutniuk.

Elképzelhetőnek tartja, hogy a vállalkozók és a cégek antigéntesztet végeznének az alkalmazottaikon. Példaként az oktatásügyet említettek.

„Mi adnánk a teszteket, valamint intéznénk a logisztikát" - magyarázta a védelmi minisztérium vezetője és hozzátette,

ha a tesztelés sikeresnek bizonyul, ágazatonként is bevezetnék. Naď szerint rendszerszintű megoldásra van szükség.

Elmondta, a kormányülésen a november 21-22-i tesztelésről is tárgyalni fognak, a tesztelés néhány települést érint.

„Tudjuk, hol milyen eredménnyel zárult a tesztelés" - mondta Naď, hozzátéve, a jövő hétvégén körülbelül 500 gyűjtőpontot állítanak fel. Elmondása szerint kiválasztott településeken fognak tesztelni, mert néhány zöld járásban voltak olyan helyek, ahol sok fertőzöttet találtak.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.