A tesztelés újabb fordulója után sem álmodozhatunk az üzletek megnyitásáról: Matovič új részleteket árult el a tesztelésről

Frissítve: 03:15
2021. január 13., 17:51
ma7 | TASR

Mire számíthatunk az újabb országos tesztelés során? Igor Matovič miniszterelnök a kormány mai ülése után újabb részleteket árult el az akcióról.

Fotó: TASR

Igor Matovič megerősítette, lesz országos tesztelés - még pedig a jövő hétvégén.

Hozzátette, kétezer orvosra lesz szükség az átfogó teszteléshez. Ez hétszer kevesebb, mint ahány orvosra a novemberi teszteléskor szükség volt.

A miniszterelnök a szerdai kormányülés után tartott sajtótájékoztató arról is beszélt, hogy

a teszteléshez összesen mintegy 4000 egészségügyi szakember kell, köztük 2000 orvostanhallgató. 

Ami az egészségügyi dolgozók tesztelés miatti kimerültségét illeti, Matovič az erről szóló híreket felszínes manipulációnak nevezte.

A jövő hétvégi általános teszteléshez a miniszterelnök becslései szerint a jelenlegi mobil tesztelőpontok mellett 4000 további tesztelőpont épül.

Megtudtuk többek között a miniszterelnöktől: annak érdekében, hogy ne alakuljanak ki felesleges sorok és ne legyen nagy a várakozás a téli hidegben, az emberek idősávokba lesznek majd sorolva. 

Hozzátette:

csak az ún. kék igazolással lehet majd munkába menni, ám arról senki se "álmodozzon", hogy a tesztelés újabb fordulója után kinyitnak az üzletek.

A miniszterelnök a hétfői (január 11.) kormányülés után jelentette be az újabb országos tesztelést, amit szerinte addig kell ismételni, amíg az új esetek gyakoriságának mérőszáma 0,5 százalék alá nem csökken.

Kövesse facebook oldalunkat is!