2022. január 6., 14:43

A tervek szerint 82 napot töltenek az idén a képviselők a parlamentben

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa 2022-es tervezete szerint a parlamenti képviselők 82 napot töltenek majd a parlamentben.

szlovák parlament
Fotó: TASR

Ez az adat a parlament honlapján közzétett tervezetből következik, mely szerint 2022-ben hét ülést tartanak.

A tervek szerint az első ülés február 1-jén kezdődik és 18-ig tart.

A következő ülésszak március 15. és április 1-je közt lesz, majd április 26-tól egy 12 napos ülés van tervben. A nyári szünet előtt június 14. és július 1. közt találkoznak az ország képviselői a parlamentben.

Ősszel szeptember 13-án telnek meg újra a parlamenti padsorok, ekkorra 11 napos ülés lett tervezve.

Az idei utolsó előtti ülés október 18-tól, az utolsó pedig november 29-től kezdődik.

Mivel az ülésnaptár csak tervezet, ezért előfordulhat, hogy az ez évre tervezett ülésnapok száma csökkenhet, de több is lehet - attól függően, hogy milyen gyorsan vitatják meg a képviselők a napirendi pontokat. A parlamentben töltött napok száma a rendkívüli ülésekre szánt napok számával is módosulhat.

Szlovákiában a parlamenti képviselők 3.060 eurós képviselői fizetést kapnak. További bevételük az átalánykompenzáció, melynek összeg attól függ, hogy az illető parlamenti tag a Pozsonyi kerületből, vagy máshonnét érkezik. A Pozsonyi kerületből érkezők 2.040, más kerületekből érkezők 2.380 eurót kapnak. A fizetéshez további pótlékot kapnak a parlament elnöke, az alelnökök, valamint az egyes szakbizottságok elnökei és alelnökei.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.