2022. február 9., 10:52

A területrendezési törvény módosításával folytatódik a parlament ülése

A területrendezési törvény módosításának megtárgyalásával kezdte szerdai ülését a parlament. A programpont vitáját már tegnap megnyitották a képviselők, de a plenáris ülést az amerikai-szlovák védelmi megállapodásról meghirdetett rendkívüli ülés miatt megszakították. Erről 11 órakor kellene a képviselőknek szavazniuk.

szlovák parlament ülés
Fotó: TASR

A képviselők a mai ülés megnyitásakor tapssal köszönték meg Petra Vlhová műlesiklónak az első szlovák aranyérmet a pekingi téli olimpián.

A területrendezési törvénytervezet célja többek közt a területrendezési kutatások megerősítése és a kutatási eredmények átültetése a területrendezési elvekbe.

Célja továbbá az államigazgatás professzionalizálása, illetve az adminisztratív terhek csökkentése a területrendezéssel kapcsolatos tevékenységekben. Különös tekintettel a területrendezéssel és -építéssel kapcsolatos inputként szolgáló adatok elektronizálására, digitalizálására, és az ehhez kapcsolódó területi véleményezés területi eljárással történő kiadásának megszüntetésére. A törvénytervezet meghatározza a szlovák Területrendezési és Építésügyi Hivatal hatáskörét is.

A képviselők kedd este befejezték a szlovák-amerikai védelmi együttműködési megállapodásról szóló tanácskozást.

A vita berekesztéséről a képviselők még azelőtt határoztak, hogy az összes bejelentkezett felszólaló megtarthatta volna a felszólalását. Ennek az volt az oka, hogy Kotleba képviselői továbbra is zavarták az ülést.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.