2021. szeptember 2., 15:32

A szigorú horvát határellenőrzések tovább folytatódnak

A horvát hatóságok továbbra is szigorúan ellenőrzik a határbelépőket. A jelenlegi szabályokat minimálisan szeptember 15-ig fenntartják - erre figyelmeztetett a szlovák külügyminisztérium.

Fotó: Facebook

Horvátországba való belépéskor a szlovák állampolgároknak továbbra isérvényes utiokmányokkal kell magukat  igazolniuk. Minden gyermeknek saját személyi igazolványra vagy útlevélre van szüksége. A határ probléma nélkül átléphető, ha van érvényes digitális Covid pass. Amennyiben nincs covid útlevél, akkor negatív 72 óránál nem régebbi PCR tesztet, vagy 48 óránál nem régebbi antigén tesztet kell felmutatni, esetleg az egyszeri oltásról és a Covid betegség leküzdéséről szóló igazolással kell rendelkezni. Lehetőség van a PCR vagy RAT teszt ottani elvégzésére is, de ezt csak saját költségre, és be kell tartani a a karantén-kötelezettséget a teszt eredményéig.

Ha az antigén tesztről szóló igazolás nem rendelkezik látható gyártóval és / vagy kereskedelmi névvel, a tesztet nem fogadják el hitelesnek a Horvát Köztársaságba való belépéshez. Minden említett tanúsítványt angol vagy horvát nyelvű változatban kérik

 - emlékeztet a szlovák külügyminisztérium.

Horvátországba utazás előtt a minisztérium azt javasolja, hogy töltsenek ki egy online űrlapot, amely felgyorsítja a turisták ellenőrzését és a határátlépést. Ha az utasok nem töltik ki a nyomtatványt, akkor késlekedéssel kell számolniuk Horvátországba.

 A Horvátországon átutazók nem kötelesek elszigeteltségbe vagy otthoni karanténba lépniük, ha a beutazást követő 12 órán belül elhagyják az országot.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.