2021. augusztus 4., 16:41

A pozsonyi főpolgármester arra kérte a rendőrséget, hogy lépjenek fel a tüntetőkkel szemben

A csütörtökre (augusztus 5.) beharangozott újabb tüntetések miatt a főváros önkormányzata arra kérte a rendőrséget, hogy védje meg Pozsonyt – jelentette be Matúš Vallo főpolgármester azokra a felhívásokra hivatkozva, hogy a következő napokban az ország minden tájáról minél többen vonuljanak a fővárosba és akadályozzák a forgalmat.

Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere.
Fotó: TASR/Martin Baumann
A rendőrfőkapitány azt mondta, hozzá kell szoknunk ez effajta véleménynyilvánításokhoz is, melyek másokat korlátoznak. Ezt tiszteletben is tartjuk. Csakhogy járványhelyzetben óriási különbséget látok aközött, hogy valaki kinyilvánítja a véleményét, vagy pedig veszélynek teszi ki Pozsony lakosságának egészségét és biztonságát, ami újabb lezárásokat eredményezhet

- jelentette ki Vallo. Rámutatott, hogy

a pozsonyiak többsége felelősen viselkedik a járvány várható harmadik hulláma előtt, figyel a járványügyi szakértők figyelmeztetésere és betartja a higiéniai és egyéb szabályokat.

Ezért tiszteletet érdemelnek, nem pedig azt, hogy gyalázzák, leköpdössék őket és órákra megbénítsák az egész várost

- szögezte le Vallo.

Csütörtökön ismét az oltás, a tesztelés és a járványügyi intézkedések, továbbá az államfő, a kormány és a parlament ellen fognak tüntetni Pozsony központjában. A közösségi hálókon terjedő felhívások szerint a tüntetők reggeltől a kormányhivatal és az elnöki palota előtt fognak tüntetni és ismét fontos útvonalakat akarnak blokkolni. A fővárosi és az állami rendőrség is készül a tüntetésekre, az Óváros önkormányzata biztonsági okokból két napra ismét bezárja a Grassalkovich-palota kertjét.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.