2022. július 2., 15:03

A miniszterelnök magabiztosnak akart mutatkozni

Eduard Heger bemutatta a koalíciós pártoknak azokat a reformelképzeléseit, amelyek hozzájárulnának a feszültségek lecsillapításához és új mederbe terelnék az együttműködést.

Nem tart a koalíció bukásától
Eduard Heger
Fotó: TASR

A kormányfő erről a közszolgálati RTVS Szombati párbeszédek című műsorában beszélt.

További részleteket viszont nem árult el, csupán annyit jelzett, hogy egyeztetni fog a koalíciós partnerekkel. Szeretné, ha a kialakult feszültségek lecsillapodnának, és az emberek is látnák, hogy érdemi munka folyik a koalícióban.

Továbbra is a koalíciós pártok vezetői alkotnák a tanácsot, ezzel Heger azt kívánta jelezni, hogy az SaS is képviseltetni fogja magát és befejezi a távolmaradás taktikáját. A miniszterelnök kifejtette: az embereknek is látniuk kell, hogy képesek együttműködni és reményének adott hangot, hogy a liberálisok hamarosan megtartandó országos tanácsülésén a koalíció fenntartása mellett döntenek.

Boris Kollár házelnöknek a választási időszak lerövidítését lehetővé tevő alkotmánymódosító javaslata kapcsán kifejtette, hogy nem ellenzi a vitát, de úgy látja, hogy ez nem a legmegfelelőbb problémakezelő módszer.

A pénzügyminiszter és a gazdasági miniszter pénteki közös sajtótáéjékoztatását professzionálisnak nevezte. Ezzel egyszerre dícsérte a két riválist: Igor Matovičot (OĽANO) és Richard Sulíkot (SaS) , akik a Volvo cég szlovákiai beruházásáról informáltak. Mint megjegyezte: büszke volt rájuk és úgy vélekedett, ha továbbra is ebben a szellemben lépnének fel, azzal sikeres országgá tehetnék Szlovákiát. Úgy látja, hogy az ellenzéki pártokkal és az autógyár tevékenysége révén érintett csoportosulásokkal is sikerül megállapodni, de ez utóbbiakról többet nem árult el.

Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszterrel kapcsolatban, akinek a menesztéséről gyakran esik szó mostanában, elmondta, hogy élvezi a bizalmát, de ha bármelyik tárcavezetővel elégedetlen lesz, azt időben tudatni fogja.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.