2022. április 24., 12:08

A menekültek továbbra is Bősön maradnak

Az ukrajnai menekültek továbbra is a bősi menekültközpontban maradnak, jóllehet az ennek helyet adó épületegyüttest a korábbi tulajdonosa, a Pozsonyi Műszaki Egyetem eladta.

Most megy a kapkodás
Fotó: TASR
Roman Mikulec belügyminiszter (balról a második) korábban többször is járt a bősi központban

Roman Mikulec belügyminiszter elmondta, hogy a tárca most az új tulajdonossal tárgyal a menekülteket elszállásoló központ további sorsáról.

Jelenleg tárgyalnak a menekültek ellátásával kapcsolatos kiadások rendezéséről, és a tárcavezető szerint arra törekednek, hogy mind a menekültek számára biztosított körülmények, mind pedig az anyagi vonatkozások rendezése megfelelő legyen.

Mikulec elismerte, hogy korábban azzal számoltak, hogy évente legfeljebb 400 menedékkérő ügyében kell döntést hozni, de az események mindezt felülírták. A létesítmény hiányozni fog a rendszerből, mivel a migrációs hullám erősödőben van.

A bősi menekültközpont épületeitől a műegyetem gazdasági okokból vált meg. Éveken át veszteséges volt, amit a tulajdonos már nem tudott kompenzálni és a szükséges felújításokat sem tudta kiviteleztetni. Az új tulajdonos, a B.D.B. Group Kft. 3 589 000 euróért vette meg a kompelxumot.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.